Najdi Pomoc
Nechci vybírat

psycholog

Kliknutím vyberte detail odbornosti

Krizová a asistenční centra, komunity, linky důvěry

Krizová a asistenční centra - komunity

Terapeutická komunita je forma intenzivní skupinové psychoterapie, jejíž členové společně určitý čas žijí a mimo skupinových setkání sdílejí také další společný program. Klientům takového společenství je umožněno zažít korektivní zkušenost a podporuje se zde nácvik vhodnějších, adaptivnějších způsobů chování.

Krizová a asistenční centra - krizová a asistenční centra

Krizová centra poskytují psychickou podporu a sociální pomoc lidem v akutní krizi, kteří se ocitli v náročné životní situaci, kterou sami vnímají jako zátěžovou, nepříznivou a ohrožující, a v danou chvíli ji nejsou schopni zvládnout vlastními silami.

Krizová a asistenční centra - linky důvěry

Linky důvěry jsou pracoviště poskytujících telefonickou krizovou pomoc. K přednostem této služby patří snadná dostupnost (linku důvěry je možné kontaktovat v okamžiku, kdy je to nejvhodnější, protože není nutné se objednávat). Předností služeb linek důvěry je jejich anonymita, odborná způsobilost, dobrá dostupnost a provázanost s dalšími službami.

Krizová a asistenční centra - Hospice

Hospic je zdravotnicko-sociální zařízení, které slouží k péči o nevyléčitelně a těžce nemocné osoby, tedy k tzv. paliativní péči. Současná zdravotnická zařízení hospicového typu dostala své jméno podle instituce hospiců – míst pro odpočinek poutníků, která vznikla ve 4. století.