Najdi Pomoc
Nechci vybírat

psycholog

Kliknutím vyberte detail odbornosti

Najdi další pomoc - kineziologie

Kineziologie (z řečtiny: κίνηση (kinesis) = pohyb, λόγος (logos) = slovo, řeč, přeneseně věda) je věda o mechanických zákonitostech pohybového ústrojí člověka a zvířat. Kineziologie se zabývá fyziologickými, mechanickými a psychologickými mechanismy. Aplikacemi kineziologie na lidské zdraví jsou biomechanika a ortopedie, léčebná rehabilitace, fyzické a pracovní terapie, ale i sport a cvičení.

Kineziologie je jedna z nejznámějších metod alternativní medicíny, kterou uznávají psychologové, lékaři, učitelé i laici po celém světě. Postupně se začíná stále více rozšiřovat tato metoda i u nás. Kineziologie se týká studia svalů a pohybů těla (z řeckého kinesis -pohyb). Cílem kineziologie je udržování rovnovážného zdravotního stavu pomocí svalů lidského těla. Metoda je založena na poznatku, že každá skupina svalů lidského těla má vztah k dalším částem těla - k jednotlivým orgánům, zažívacímu ústrojí, žlázám, kostem a krevnímu oběhu. Pokud jsou v dobré kondici svaly, je i tělo v pořádku.

Kineziologie One Brain je jedna z nejznámějších metod alternativní medicíny. Je postavena na poznatcích tradiční asijské medicíny, která vždy respektovala jednotu těla a ducha. Zároveň slučuje tyto poznatky s psychoterapií a západní medicínou. Metoda vychází z poznatku, že na začátku téměř každého zdravotního problému je emocionální příčina, tedy stres. Metoda je velmi jemná a účinná. Pomocí svalového testu dokáže určit emocionální příčinu testovaného problému a následně „odblokovat“ emocionální či fyzický blok. Samotné odblokování probíhá tak, že po nezbytném „vyladění“ klientových svalů terapeut zjistí příčinu problému a následně proběhne vlastní uvolnění emocionálního stresu. Tímto odblokováním se stimulují vlastní léčebné mechanizmy těla a dochází posléze k uzdravení.

Související odkazy – zdroje informací
https://cs.wikipedia.org/wiki/Kineziologie
http://www.abecedazdravi.cz/alternativni-medicina/kineziologie
http://www.kineziologie-onebrain.com

Klíčová slova
Kineziologie
Alternativní medicína