Najdi Pomoc
Nechci vybírat

psycholog

Kliknutím vyberte detail odbornosti

Soudní znalci

Soudní znalci - psychiatrie

Soudní znalec v oboru zdravotnictví, odvětví psychiatrie se zabývá vypracováním expertních zpráv na základě odborného vyšetření či přezkoumání jiných znaleckých posudků, dále zjišťuje platnost závěti, platnosti či neplatnosti právních úkonů, vyjadřuje se ke způsobilosti k právním úkonům apod. Pomáhá v oblasti rodinného, pracovního, správního a trestního práva v psychiatrii a provádí privátní psychiatrická vyšetření a porady, diferenciální diagnostiku, supervize a návrhy terapie pro soukromé osoby, firmy, organizace i státní orgány.

Soudní znalci - psychologie

Soudní znalec v oboru zdravotnictví odvětví psychologie zpracovává znalecké posudky a vykonává jinou odbornou činnost pro potřeby především soudu, ale i jiných orgánů, institucí a osob. Do funkce jej pro konkrétní obor, odvětví a specializaci jmenuje ministr spravedlnosti, který má pro určité obory zřízeny tzv. sbory pro znalecké otázky, nebo předseda krajského soudu, který k tomu byl ministrem pověřen. 

Soudní znalci - grafologie

Znalec v oboru grafologie vypracovává znalecké posudky pro soudy a státní instituce, určuje pravosti úředních listin a podpisů a analyzuje rukopisy z hlediska psychodiagnostického.